Založ si blog

Na špeciálnej prokuratúre sa tvrdo maká – na potláčaní slobody prejavu

Úrad špeciálnej prokuratúry má povinnosť stíhať trestné činy, ktoré spadajú do právomoci Špecializovaného súdu. Ide najmä o trestné činy korupcie, zločineckých skupín, najväčšie rozkrádačky a iné najzávažnejšie trestné činy. Zákon sem priradil aj trestný čin označený ako „volebná korupcia“.

No a naší milí „špeciálni“ prokurátori, keďže sa im nechce (alebo nemajú dovolené) stíhať tých, ktorí tento štát rozkrádajú tak, že ľudia nemajú čo jesť, sa „vytiahli“ na niekoho, kto si dovolil robiť si srandu z pána najvyššieho, teda toho, kto tu dohliada na to, aby veci fungovali tak, ako doteraz: Najväčší lumpi sú chránení, a ak si niekto dovolí vtipným a recesistickým spôsobom  prejaviť svoj názor, že by pán najvyšší, najmúdrejší a najlepší (a vlastne jediný možný) by si nemal robiť, čo chce (v danom prípade stať sa prezidentom), tak za to bude pykať – mocný špeciálny prokurátor mu ukáže.

Ing. J. P. totiž na Bazoz.sk uverejnil pred prezidentskými voľbami inzerát, v ktorom sa uvádza:

Ak mi pošlete na číslo účtu 15 Eur dám svoj hlas v prezidentských voľbách hocikomu z kandidátov. V prípade podpory Fica chcem 50 Eur. Keďže som z okolia PP, tak za hlas pre Kisku či Mezenskú beriem aj večeru v Poprade (nie obedové menu)….

 

Samozrejme, z pohľadu nejakého stalinistického prokurátora je neprípustné, aby si niekto robil srandu z jeho najvyššieho šéfa, naznačoval, že pre niekoho môže byť Andrej Kiska viac ako 3-krát hodnotnejší ako R. Fico (tak to mu treba riadne osoliť!).

Čo ale na to naša ústava? Je v nej napísané napríklad aj toto:

Čl.26 

(1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.
(2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. 

Zrejme si pán veľmi špeciálny prokurátor myslí, že toto síce platí, ale s výnimkou, že si nik nesmie robiť srandu z pána Fica – to je na žalár!

V tomto zmysle je aj nasledujúca pasáž z vyjadrenia obhajcu k obžalobe na Ing. J. P.:

Vzhľadom na formuláciu predmetného „inzerátu“ obžalovaného, kde humorným spôsobom prejavoval svoj postoj proti kandidátovi vládnucej garnitúry, ktorou je polícia a prokuratúra v súčasnosti nepochybne ovládaná, existuje aj vzhľadom na uvedenú absenciu akejkoľvek evidentnej predchádzajúcej aktivity v ohľadom daného druhu trestnej činnosti, vážna obava, že sa v danom prípade jedná o politické represálie v snahe prostriedkami trestného práva potlačiť slobodu prejavu tam, kde je tento namierený proti dnešnej vládnucej garnitúre.

 

Čo dodať? Asi len to, že tento prípad ukazuje ako veľmi sa Róbert Fico bojí slobody. Veľmi veľmi.

Žiaden sudca nikdy nebol odsúdený! (Program SaS – pokračovanie)

27.01.2020

Všimnite si drobnosť. Napriek tomu, že všetci z Kočnerovej Threemy vieme, že príliš veľa sudcov tak či onak komunikovalo s kriminálnikmi a mnohí z nich sa vraj priamo zúčastnili trestnej činnosti, nič sa nedeje. Nik nevypočúva sudcov, ktorí „lietajú“ v Kočnerovej Threeme, nik, pokiaľ viem, sa touto trestnou činnosťou nezaoberá. Hlavná organizátorka zjavne [...]

Z programu strany SaS v oblasti Spravodlivosť

12.01.2020

Priatelia! Rozhodol som sa uverejniť niektoré zaujímavé časti programu SaS týkajúce sa spravodlivosti. Dnes sem dávam úvodné slovo časti Spravodlivosť. O konkrétnych opatreniach viac nabudúce alebo si prečítajte program SaS v tejto oblasti kliknutím TU, Vaše postrehy a otázky sú vítané! PRÁVNY ŠTÁT Pri realizácii programu v oblasti spravodlivosti je potrebné [...]

Pravý dôvod exekúcií dlžníkov nebankoviek a čo s tým

24.02.2016

Napriek tomu, že o tom takmer nik nehovorí, pravým dôvodom toho, že exekúciám čelí (alebo že tieto hrozia) dlžníkom nebankových veriteľov, je skutočnosť, že tieto veriteľské spoločnosti sa chovajú úžernícky, a teda postupujú v rozpore s trestným zákonom. A že tieto trestné činy nik nestíha. Čo je úžera podľa trestného zákona? Podstatou trestného činu úžery [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Alojz Baránik

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 58393x
Priemerná čítanosť článkov: 4866x

Autor blogu

Kategórie